Wat is het verschil tussen een marmoleumvloer en een PVC-vloer?

Kies je voor een marmoleumvloer of een PVC-vloer in jouw woning? Er zijn verschillende onderdelen waar je rekening mee dient te houden in het maken van een keuze. We zetten hier de belangrijkste verschillen op een rijtje. We helpen je graag bij het m...
Lees meer
    terug naar vorige pagina

Materiaalverschil

Materiaalverschil

Materiaalverschil tussen marmoleumvloer en PVC-vloer

Voor parketvloeren worden verschillende soorten hout gebruikt, in Nederland is de Frans Eiken erg populair. De samenstelling van een PVC-vloer is (voornamelijk) kunststof, maar de huidige dessins en structuren zijn haast niet meer te onderscheiden van een houten vloer. Echter heeft een houten vloer de eigenschap om uit te zetten en te verkleuren, omdat het een natuurproduct is. Kunststof heeft deze eigenschappen in mindere mate, waardoor PVC-vloeren een langere levensduur hebben en tevens onderhoudsvriendelijk zijn.

Prijsverschil

Prijsverschil

Prijsverschil tussen marmoleumvloer en PVC-vloer

Marmoleum is over het algemeen iets duurder dan PVC. Prijzen voor consumenten Marmoleum lopen uiteen tussen de €30,- en €40,- per vierkante meter. Het verschil in prijs komt met name voort uit het gebruik van natuurlijke producten bij Marmoleum. PVC-vloeren worden verkocht vanaf €15,- per vierkante meter. De prijzen van de betere PVC-vloeren lopen echter al gauw op tot €30,- per vierkante meter.

Onderhoudverschil

Onderhoudverschil

Onderhoudsverschil tussen marmoleumvloer en PVC-vloer

Bij Marmoleum is het belangrijk om er rekening mee te houden dat agressieve schoonmaakmiddelen de vloer weinig goeds doen. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen voor Marmoleum, wij adviseren om hier gebruik van te maken. Een PVC-vloer is gemakkelijk te onderhouden met een dweil, stofzuiger of bezem en heeft verder geen bijzonder onderhoud nodig. Wees voorzichtig met de hoeveelheid water die je gebruikt bij het dweilen!

Montageverschil

Montageverschil

Montageverschil tussen marmoleumvloer en PVC-vloer

Bij zowel Marmoleum als bij PVC is het belangrijk dat er een geëgaliseerde ondervloer wordt geplaatst. Op die manier ben je er zeker van dat de vloer strak en zonder oneffenheden wordt geplaatst, dit is belangrijk want bij beide vloeren komen oneffenheden in de ondervloer snel en zichtbaar naar boven.

Geluidsverschil

Geluidsverschil

Geluidsverschil tussen marmoleumvloer en PVC-vloer

Wanneer Marmoleum op de juiste ondervloer gelegd wordt, voldoet de vloer aan de 10 db geluidsnorm. Een verlijmde PVC-vloer is nagenoeg helemaal stil. In een appartement mag een PVC-vloer met een goede ondervloer ook worden gelegd.

Niet gevonden wat je zocht?

Algemeen

Vul onderstaand contactformulier in. Wij beantwoorden je vraag dan alsnog personlijk via de e-mail.

 

 

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist