blogs
26 mei, 2021

Binnenkijken bij het zelf ontworpen huis van Bernadette en Gerard

Binnenkijken bij het zelf ontworpen huis van Bernadette en Gerard


Ieder interieurproject begint met een woondroom. Een behoefte naar een persoonlijke stijl en de wens om een huis eigen te maken. Voor onze interieuradviseurs is het elke keer weer een feest om mee te denken bij stellen die hun gehele huis (opnieuw) inrichten. Het zijn de huizen waar we vaak extra trots op zijn. We geven jullie daarom graag een kijkje bij inspirerende interieurs. Deze keer: het zelf ontworpen huis van Bernadette en Gerard.

Bernadette woont samen met haar man Gerard sinds 2019 in een nieuw gebouwde woning. Dit huis van de grond af aan zelf ontwerpen was een droom die uitkwam. Uitkijkend op de weilanden genieten de bewoners iedere dag van hun ruime woning met veel lichtinval. Hun huis inrichten was dan ook een feest. Bernadette: “Het voelt echt als thuis.”

Woning Fam. Lammers 54.jpg

Inspiratie opdoen onderweg

Een eigen woning bouwen was voor bewoners Gerard en Bernadette een prachtige uitdaging. “We hebben heel veel gefietst om inspiratie op te doen. Onderweg zagen we een steen waar we helemaal weg van waren. Via, via zijn we erachter gekomen wie daar woonde en hebben we contact gelegd. Deze Deense steen is nu mede beeldbepalend voor ons huis. We wisten overigens goed hoe we het wilden hebben.”

lammers.jpg

Veel zonlicht

Voor Bernadette was lichtinval in huis erg belangrijk en daarop is het ontwerp en interieur aangepast. De plattegrond is ingetekend op basis van uitgangspunten als vroeg in de ochtend zon in de keuken en in de woonkamer. “Glas tot op de grond was nog wel even een discussie, maar we zijn nu erg blij met het vele licht in de woning. We wilden een levensloop-bestendige, energieneutrale en onderhoudsarme woning en dat is gelukt.” 

Woning Fam. Lammers 1.jpg

Rechte lijnen en opvallende accenten

Het doel van onze stylist was het interieur in het gehele huis op elkaar af te stemmen. Dat begint met de fraaie entree van de woning met in de vide een opvallende lamp. Vanaf de entree is er een zichtlijn door de hal, via de bibliotheek naar de woonkamer van waaruit een wijds uitzicht over de landerijen. Op de vloeren ligt overal visgraat pvc. De gordijnen in de woonkamer hangen aan een stoere railroede van Interstil. Sommige wanden kregen een mooie accentkleur. Echt opvallend is de toepassing van behang, uit de collectie van Arte, in het toilet én in de badkamer. “Dat kan heel goed met dit behang op vinyl basis”, legt onze stylist uit. 

Woning Fam. Lammers 28.jpg

Automatische zonwering met Powerview®

De zonwering in huis is regelbaar met Powerview® Automation van Luxaflex®. Hierdoor is de lichtinval en de privacy door de grote ramen goed af te stemmen op het moment van de dag. “Ik wilde graag een warme sfeer creëren met kleuren, passende hoekjes en stoffen. Dat is echt mijn ding. Veel mensen vinden de keuze voor gordijnen heel moeilijk. We zijn heel blij met de keuze voor een binnenhuisadviseur, die je veel kan vertellen over de eigenschappen van materialen, waardoor je een goed besluit neemt.”

Contentmarketing-5.jpg

Voorbereid het adviesgesprek in

In een groot huis is het soms een uitdaging om gezellige, sfeervolle ruimtes te creëren. Hoe krijg je eenheid in je interieur en voor welke collecties ga je? Bernadette en Gerard besloten een moodboard te maken van hun stijl en namen die mee naar het adviesgesprek met onze stylist. Daarin waren warmte en comfort belangrijke kernwoorden. Vervolgens hebben zij ons advies ingeroepen voor de invulling en het realiseren van hun droomwoning. In combinatie met de persoonlijke items in huis is het ons gelukt om van een nieuw huis direct een thuis te maken voor Bernadette en Gerard. 

Ben je geïnspireerd geraakt door het huis van Bernadette en Gerard? We helpen je graag bij het vinden van het interieur dat bij jou past. Aan de hand van bouwtekeningen, inspiratiebeelden of een moodboard kunnen we je tot in detail adviseren over jouw huis. Neem contact met ons op voor vragen, kom langs in de winkel of maak direct online een afspraak en start met het realiseren van jouw woondromen. Meer informatie over onze collecties en ons persoonlijke advies lees je ook in het nieuwe Style magazine!