Slim wonen:een goedeisolatie

Slogan logo Dat is een goed idee!

Wie energie in huis wil besparen hoeft weinig moeite te doen. Met LED-lampen, het dichten van kieren en minder waterverbruik zie je al effect op je energierekening. Maar er zijn meer slimme oplossingen om te besparen: goede isolatie houdt warmte beter vast waardoor je minder hoeft te stoken. Denk alvast vooruit en laat je adviseren over een passende oplossing voor jouw huis. Want slim energie besparen, dat wil je altijd toch?

Voor het isoleren van je vloer kun je kiezen voor een vloerverwarming, maar ook de keuze van je vloer heeft invloed op de isolerende werking. Met vloerverwarming verspreid je gelijkmatig warmte in huis, waardoor je minder hard hoeft te stoken en daarmee dus energie bespaart. Hoewel niet iedere vloer de warmte goed doorlaat, zijn de meeste vloeren geschikt voor vloerverwarming. Onze binnenhuisadviseurs kunnen je informeren over welke vloer het beste past in jouw woonsituatie.


Tapijt is heerlijk comfortabel aan je voeten en voelt altijd warm aan. Tapijt isoleert namelijk goed. De polen van het tapijt houden lucht vast en hoe langer deze polen zijn, hoe beter dit wordt vastgehouden en hij dus isoleert. Voor extra isolatie kun je een ondertapijt leggen. Verder zijn vloeren als PVC en vinyl comfortabel onder je voeten. Deze vloeren nemen goed de temperatuur van de ruimte aan, maar gaan ook goed samen met vloerverwarming.

Meer stijltips voor een slim interieur:

  • Met een lekker warm tapijt kan de verwarming één graad lager! De besparing hiermee is gemiddeld 4 tot 5 procent; in een strenge winter zelfs 10 procent. Zo verdient dat mooie tapijt zichzelf een stukje terug.
  • Het klinkt misschien gek, maar ook met het aanbrengen van behang zorg je voor betere (geluids- en warmte-) isolatie. Dit komt omdat er simpelweg een extra laag op de muur wordt aangebracht die kou en vocht buiten houdt.
  • Gordijnen zorgen voor een betere isolatie in huis. Vooral gevoerde gordijnen houden de warmte binnen en kou goed buiten. Bovendien verkleuren deze minder snel door zonlicht. Sluit je gordijnen elke avond en hang gordijnen niet voor de verwarming, dan gaat er warmte verloren.

Slimme interieurtips

Door regelmatig vernieuwing aan te brengen in huis, maak je optimaal gebruik van ruimtes. Door goed te isoleren bijvoorbeeld en het nadenken over duurzame oplossingen. Maar ook een frisse kleur op de muur, nieuwe gordijnen, of vloerkleed doen al wonderen voor je interieur. Het geeft je interieur een boost en je bespaart tegelijkertijd kosten. In de nieuwste editie van ons Style magazine vind je de nodige ideeën om je op weg te helpen. Want hoe beter je nadenkt over de toekomst, hoe meer tijd en geld je bespaart. Haal ook het maximale uit je huis en bekijk hier het magazine of haal hem gratis op bij Profita.

Er zijn tal van mogelijkheden om slimmer te wonen. Kom je er niet uit? Bezoek onze winkel of maak een persoonlijke afspraak voor een passend en persoonlijk advies. In juni en juli 2020 ontvang je bovendien veel korting op vloeren en raamdecoratie van onzer meer NL Label en Luxaflex®®. Bekijk hier onze acties!


Het Style magazine over slim wonen is het tweede van dit jaar. Bekijk onze andere magazines hier.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.